Make the most out of your ingredients
title image

Pizzaiola saus

Pizzaiola saus

Empty the Fridge - Pizzaiola saus

Ansjovisfilet en kappertjes zijn zo 2 van die zaken die eeuwen in mijn ijskast blijven liggen.

Maar geen nood, er is een heerlijk saus waar je alle 2 in kwijt kan!

Het lekkerst met een biefstuk, maar ook perfect combineerbaar met kip. Pasta of aardappelen en een groen slaatje erbij en klaar!
Empty the Fridge - Pizzaiola saus

Pizzaiola saus

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Saus
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Fruit de sjalot gedurende 2 à 3 min in een 3-tal lepels olijfolie in een grote pan.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe en laat deze eventjes mee bakken.
  • Voeg de tomatenblokjes en een beetje water toe.
  • Voeg de ansjovis en worcestersaus toe en kruid naar smaak en peper en zout. (Let op met het zout want worcestersaus is al redelijk zout).
  • Laat de saus gedurende 15 min à 20 min op een zacht vuurtje pruttelen. Als ze te dik wordt (of te zout is) kan je altijd een beetje extra water toevoegen.
  • Bak ondertussen je biefstuk of kipfilet en kook wat pasta beetgaar.
  • Schep de pasta en het vlees op een bord, overgiet met de pizzaiola-saus en werk af met een handvol gehakte peterselie.
Trefwoord restje ansjovis, restje peterselie
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating